Tuesday, July 19, 2011

Momentum bersih

Momentum Bersih perlu diteruskan
Harakahdaily

KUALA LUMPUR, 20 Julai: Dewan Pemuda PAS Negeri Selangor bersetuju dengan keputusan mesyuarat Pimpinan Pakatan Rakyat di Petaling Jaya baru-baru ini yang menegaskan keperluan untuk terus menggerakkan agenda dan momentum Bersih sehingga kepada masyarakat luar bandar.

Ketuanya, Hasbullah Mohd Ridzwan (gambar) berkata, ini kerana banyak lagi maklumat dan tuntutan Bersih tidak sampai kepada mereka sehingga masyarakat luar bandar tidak berapa ambil peduli tentang perkara tersebut.

“Dewan Pemuda PAS Negeri Selangor merasakan pimpinan Pakatan Rakyat di semua peringkat perlu menggerakkan usaha bersama secara bersepadu untuk menangani permasalahan ini dan tidak lagi membiarkan masyarakat luar bandar ini berterusan dibuli dan dipergunakan Umno dan Barisan Nasional,” ujarnya dalam kenyataan kepada Harakahdaily.

Katanya, kempen-kempen penerangan tentang kejayaan Kerajaan Pakatan Rakyat berbanding Kerajaan Barisan Nasional perlulah diperkasakan gerakannya, program-program kebajikan kepada rakyat diteruskan tanpa prejudis dan wakil-wakil Rakyat Pakatan Rakyat mestilah dilihat mesra rakyat sepanjang masa dan tidak dilihat sebagai orang yang eksklusif.

Menurutnya, Dewan Pemuda PAS negeri sehingga kini telah mengarahkan seluruh jentera pemuda PAS di kawasan-kawasan untuk meneruskan agenda penerangan Bersih dengan menganjurkan ceramah berterusan, sebaran risalah dan pelbagai aktiviti lain yang menjurus kepada memberikan kefahaman masyarakat berkenaan 8 tuntutan yang diperjuangkan oleh Bersih.

“Semoga dengan komitmen dan kerjasama semua pimpinan Pakatan Rakyat untuk meneruskan agenda Bersih ini secara bersepadu akan dapat meneruskan gelombang kebangkitan rakyat untuk menolak Umno BN di dalam pilihan raya umum ke 13 akan datang,” ujarnya lagi.

No comments: